Eerste weken revalidatie

Ik ben nu een paar weken bezig met een aantal therapieën. (2 dagen per week) Fysiotherapie en ergotherapie. Volgende week start arbeidsrevalidatie en de intake bij de psycholoog heb ik ook gehad. Want ja, ook dat hoort erbij als je dit allemaal meemaakt. Bij de ergotherapeut ben ik nu begonnen met het oefenen van de fijne motoriek in mijn handen. Deze was al niet zo goed, maar door het ziek zijn is het nog verder achteruit gegaan. Dit oefen ik nu doormiddel van dingen als: aardappels schillen en schrijven. Klinkt heel simpel allemaal maar dat is het helaas op het moment niet.

Bij de fysiotherapeut afgelopen week een 6 minuten looptest gedaan met de rollator. Dit viel erg tegen en deed veel pijn. De fysiotherapeute en ik vroegen ons beiden af of het het wel waard is om dit te oefenen. Gezien het zoveel kracht kost om stap voor stap te zetten. Het doel is om een beetje binnenshuis met de rollator te kunnen lopen. Of het gaat lukken weten we niet en beter dan dat gaat het niet worden, dat hebben we afgelopen week gezien.

 Het is de bedoeling om nog te starten met zwemmen en oefenen in de gymzaal. Dit alles om mijn uithoudingsvermogen en conditie weer op het oude niveau te krijgen. Dat is uiteindelijk mijn belangrijkste doel. Zodat ik daarna mijn eigen dingen weer op kan gaan pakken.

 Het is heel apart om weer in het revalidatie centrum te zijn. Waar 10 jaar geleden alle achteruitgang begon. Maar ook fijn om alle bekende gezichten te zien en te weten dat heel veel mensen mij daar nog kennen.

 Op naar de volgende aantal weken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *