Kleine update UMCG Groningen

Zojuist contact gehad met de chirurg uit Groningen. Een paar weken terug heb ik gehoord dat de onderzoeken die ik zou krijgen om te kijken of ze mijn stoma weg kunnen halen (om zo van de draaien in mijn dunne darm af te komen) langdurig uitgesteld waren. De Secretaresse kon niet zo goed vertellen wat langdurig precies inhield.

De chirurg gaat nu bellen met ‘de grote baas’ hier over en kijken of hij toch spoed achter het onderzoek zou kunnen krijgen. Ik heb ook gevraagd of dit onderzoek niet in een ander academisch ziekenhuis plaats kon vinden maar in Groningen zijn ze hier echt in gespecialiseerd, dus het is beter om de onderzoeken daar te doen.

Ook hebben we het erover gehad dat er ook een optie is om een matje in mijn buik te plaatsen als de draaien weer terug zouden komen bij de stoma. Bij deze optie blijft de stoma zitten en is dit eigenlijk een oplossing voor als het weer mis gaat. Tot nu toe hebben ze dit in Zwolle niet aangedurfd en nu nog steeds niet. De chirurg in Zwolle lijkt het beter dat een eventueel matje dan in Groningen geplaatst zou worden. Hier was de chirurg uit Groningen het ook wel mee eens. Maar dit is niet de optie wat de voorkeur heeft. Zowel vanuit Zwolle als vanuit Groningen niet.

De voorkeur ligt nu bij het weg halen van de stoma en dan de darmen in mijn buik weer helemaal opnieuw aansluiten. Daarvoor is het onderzoek van tevoren wel heel belangrijk om te weten of dit ook echt gaat werken. Anders ga je een heel traject in van allerlei operaties.

Nu maar hopen het onderzoek snel plaats gaat vinden. Best onzeker om niet te weten waar je aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *