Social media en ziek zijn. (Waarom het zo’n uitkomst is)

Social media, bijna iedereen is wel bekend met dit begrip. Het is niet meer weg te denken uit de samenleving en je smartphone er even bij pakken is zo makkelijk. Even kijken wat je buurvrouw op facebook heeft geplaatst of wat je nichtje op Instagram heeft gepost.

Dit heeft helaas ook wel negatieve gevolgen. Wat dacht je van je telefoon er ‘even’ bij pakken achter het stuur? Of net die ene tweet plaatsen die je beter niet online had kunnen zetten. Social media kan zowel positief als negatief uitpakken en juist als je door ziek zijn (even of heel lang) geen kant op kan dan is sociale media de uitkomst. Als je op bed ligt dan wordt je wereld heel klein. Er zullen heus mensen op bezoek komen maar hoe vaker je ziek bent hoe minder dat wordt en er zullen dagen zijn dat je er totaal geen energie voor hebt.

Om toch een beetje op de hoogte te blijven van wat er zich in de wereld afspeelt is het enige wat je hoeft te doen je telefoon erbij pakken. Je hoeft hiervoor niet je bed uit en je hoeft hiervoor geen hele (vaak vermoeiende) gesprekken aan te gaan. Een klik op de facebook, Instagram of twitter app en je bent weer op de hoogte.

Zo voorkom je dat je wereld te klein wordt. Nee, sociale media voorkomt dat je wereld te klein wordt. Doordat je via deze sociale media ook reacties kunt plaatsen bij die ene Instagram foto of dat ene facebook bericht zet je jezelf midden in de maatschappij en voorkom je dat je ‘niet meer meedraait’ Tuurlijk het vult de dingen als niet meer kunnen werken of niet uit eten kunnen gaan niet op. Maar het voorkomt dat je volledig af gesloten bent van de buitenwereld en niets meer mee krijgt van wat er zich daar afspeelt. Waardoor andere mensen ook vaak niets meer van jou mee krijgen.

Daarom is sociale media juist als je zelf even geen kant op kan een hele mooie uitkomst om ‘mee te kunnen blijven doen’ Ik pak nog even mijn smartphone erbij!

5 gedachten over “Social media en ziek zijn. (Waarom het zo’n uitkomst is)”

  1. True! Wel met gevaar natuurlijk dat je alleen iedereen’s mooiste momenten ziet. Zeker als je zelf idd niet mee kan doen die dag/week/maand kan dat ook wel eens minder behulpzaam zijn voor je gedachtes, maar over het algemeen ben ik ook super blij dat het er is! Denk dat dit ook de reden is dat ik zoveel vlogs kijk haha. Hashtag YoutubeAddict ;p Gewoon meelopen in mensen hun leven, briljant!

    1. Ja dat gevaar heb je dan zeker. Helemaal omdat veel mensen hun foto’s nog een paar keer over doen of er een filtertje over heen plakken en een mooi moment kiezen om op de foto te zetten (instagram) Daarom volg ik ook blogs van mensen die bijvoorbeeld een chronische ziekte hebben, voor de herkenning. En zodat als ik dan een foto zie of een post van iemand die lekker een dagje naar kantoor gaat ik daar niet perse jaloers op ben en weet dat er meer mensen in dezelfde situatie als ik zitten en ik niet de enige ben. Waardoor dat ‘ideaalbeeld’ een beetje wegvalt.

      Vlogs zijn inderdaad ook echt ideaal he??! Haha geweldig om mee te spieken in het leven van een ander! Hasthag YoutubeAddict to hier!

  2. heel herkenbaar. internet is mijn lijntje met de buitenwereld zeg ik wel eens gekscherend.
    Hoezeer dat waar is kwam ik achter toen het draadloos internet niet meer werkte en ik alleen nog met kabel online kon 🙁 gelukkig snapt onze internetprovider dat ook en kwam er met spoed een monteur langs. ik ben weer online 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *