Revalidatie en vakantie Turkije

Op 4 oktober ben ik samen met een groep jongeren en vrijwilligers vanaf Schiphol richting Turkije vertrokken. Het was een geweldige week, de groep was leuk en we hadden heerlijk weer. Echt even een weekje bijkomen en ontspannen.

Het was een week met goede afwisseling in dingen ondernemen en een dagje rust. Ik heb een aantal dagen heerlijk aan het zwembad gelegen en ik ben een dagje naar Kos geweest. De zondag voordat we terug zouden vliegen (op dinsdag 11 oktober) heb ik met dolfijnen mogen zwemmen! Dit was ontzettend gaaf en een hele mooie ervaring. Echt een oppepper na zo’n tijd van tegenslagen.

Ik kon toch ook wel merken dat mijn energie level nog steeds niet optimaal is. Ik was in de avond heel snel moe waar andere mensen nog even door konden gaan. Gelukkig had ik bij het boeken aangegeven dat ik graag een eigen kamer wou en kon ik hierdoor goed bijkomen van de drukte. Ondanks dat ik een aantal dagen rustig aan heb gedaan en lekker heb kunnen ontspannen vraagt het toch veel van je zo’n reis. De laatste dagen van de vakantie kreeg ik dan ook meer pijn in mijn lichaam en last van mijn buik. Ik kon wel merken dat mijn lichaam het genoeg vond.

Terug in Nederland gelijk de agenda er weer bij  (na twee dagen rust) en weer allerlei afspraken ingepland. Het halen van de griepprik, een afspraak met RSR voor mijn rolstoel, een afspraak bij de WMO voor een gesprek over zelfstandig wonen en wat ik hier allemaal voor nodig heb en ga zo maar door. Zo zie je dat het hebben van een chronische ziekte / handicap af en toe een baan op zich is. Er komt heel veel regel werk bij kijken.

Vandaag ook een gesprek met de arts in het revalidatiecentrum gehad. Ik heb aangegeven dat de ochtenden dat ik daar nu ben best wel wat meer opgevuld mogen worden zodat ik het idee heb dat ik er ook echt iets aan het doen ben. Nu was de afgelopen periode een ‘test’ periode om te kijken welke therapieën ik nodig heb en wat niet dus daarom was het af en toe wat weinig.

Ze neemt het mee in het team overleg van morgen en zoals het nu lijkt kan die planning wel wat voller. Ik heb nu alleen fysiotherapie en ergotherapie gehad en een aantal intakes bij de psycholoog en arbeidsrevalidatie. Die laatste therapieën komen er dus straks bij en ik heb aangegeven dat ik graag wil gaan zwemmen om mijn conditie echt op te kunnen krikken. Dus als het goed is wordt er straks optimaal gebruik gemaakt van de 2 ochtenden per week dat ik daar ben om te revalideren. Ik zeg bewust ochtenden want in de middag ben ik te moe om een therapie te volgen, ze proberen mij zoveel mogelijk in de ochtend in te plannen.

Dit was de persoonlijke update voor nu. Gauw meer!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *