Medische update, theatertour Maaike Ouboter en plannen voor de toekomst!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update op mijn blog heb geplaatst en er is in de tussentijd weer van alles gebeurt! Ik ben begonnen met bekkenbodem fysiotherapie en ik werk weer een paar uurtjes op kantoor elke week. Ook ben ik gisteren naar Maaike Ouboter geweest wat echt heel mooi was!


Ik ben op advies van de chirurg in het UMCG in Groningen begonnen met bekkenbodem therapie. Ik heb eerst een intake gehad en toen hebben we besproken wat ik allemaal kon verwachten en hoe mijn ziektegeschiedenis er tot nu toe uit ziet en wat voor invloed deze heeft op de resultaten van de bekkenbodem therapie. Twee weken later ben ik opnieuw naar deze therapie gegaan en nu gingen we echt aan de slag. Ze heeft onderzocht of mijn bekkenbodemspieren nog functie hebben en dit lijkt tot nu toe positief. Ik moet thuis nog oefeningen gaan doen maar ik heb alvast een afspraak gemaakt bij de chirurg in Zwolle om de resultaten te bespreken. Deze afspraak staat op 19 december gepland! Heel spannend allemaal.

Verder ben ik sinds twee weken weer voor een paar uurtjes per week op kantoor begonnen naast mijn revalidatie. Het geeft zo’n goed gevoel om weer met iets anders bezig te zijn dan revalidatie en om bezig te zijn met iets waar ook echt mijn toekomst in zit. Het was dan ook heel fijn om mijn collega’s weer te zien!

Het revalideren valt wel zwaar. De resultaten zijn positief en qua conditie gaat het steeds beter en dat is wat we willen zien. Alleen soms dan is het net alsof ik 24 / 7 alleen maar bezig ben met mijn gezondheid. Afspraken plannen daarvoor en dan weer een telefoontje daarvoor of een ochtendje daar naar toe. Als ik nu mijn agenda van de afgelopen paar weken bekijk dan zitten deze helemaal vol met medische afspraken en revalidatie. Ik moet ook rustdagen hebben tussendoor en deze plan ik dan ook bewust in. Alleen dan is het moeilijk om niet in te gaan op dat ene appje of telefoontje om wat gezelligs te gaan doen met een vriendin. De neiging is er zeker wel maar ik weet dat als ik dat doe en niet de geplande rust neem op die dag dat ik dan aan het einde van de week helemaal kapot ben. Ook sociale afspraken worden hier naast dus ingepland op tijdstippen dat het voor mij uitkomt met de revalidatie en rustdagen. Al met al best wel heel bizar om je week zo in te moeten plannen en weinig spontaans te kunnen doen! Hopelijk kan dat in de toekomst wel weer.

Daarom ben ik gisteravond met een vriendin naar Maaike Ouboter in Zwolle geweest. Op zaterdagavond weg gaan betekend op zondag te kunnen bijkomen dus dat is voor mij de ideale avond om zulke dingen te doen en wat hebben we samen genoten. Maaike is zo goed live! We hebben haar nog even kort gesproken na de show. Wat een leuke persoonlijkheid naast dat ze gewoon super goed kan zingen! Waar een ander graag naar de kroeg gaat vind ik zulke dingen (een concert of avondje theater) weer geweldig om te doen en hier kan ik echt van genieten.

Ook heb ik een gesprek gehad met de woonstichting en hier kwamen hele leuke en verassende resultaten uit! Ik heb nu precies in beeld waar ik wil gaan wonen en in januari komt er nog een gesprek met thuiszorg en dan is in principe alles rond en is het alleen nog maar wachten tot er een appartementje vrij komt! Dat is voor mij iets heel leuks om mee verder te kunnen en geeft mij ook een goed gevoel over de toekomst. Echt iets moois om naar uit te kijken en mee bezig te zijn naast de medische dingen die op dit moment spelen.

Over een paar weken is het alweer kerst en oud en nieuw. Bizar hoe snel 2016 is gegaan. 2017 kan alleen maar beter worden en daar ga ik ook voor!

 

2 gedachten over “Medische update, theatertour Maaike Ouboter en plannen voor de toekomst!”

  1. Wat een mooie, herkenbare blogpost! Ik heb af en toe ook het idee dat ik (naast mijn website) 24/7 met mijn gezondheid bezig ben -of móet zijn- en dat is af en toe best frustrerend. Zeker als je het gevoel hebt dat het ten koste gaat van je sociale leven. Af en toe wat leuks doen is ook zo ontzettend belangrijk en stiekem heeft dat ook vaak een positieve uitwerking op je gezondheid. Fijn om te lezen dat de resultaten van je revalidatie wel positief zijn. En Maaike Ouboter, wat is ze goed he? Zo’n oprechte artiest. Hoop dat er snel een appartementje voor je vrij komt! Liefs

  2. Goed om te lezen dat je revalidatie positief oppakt! fijn!
    OOOHH Maaike Ouboter is zo goed! Stiekem een beetje jaloers! haha!
    Wat leuk dat je voor jezelf naar een plekje aan het kijken bent! hopelijk komt er snel wat voor je vrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *