15 redenen om te zeggen dat je te bekend bent in het medische wereldje

Een tijd geleden heb ik een blog geschreven met daar in 10 dingen die je tegenkomt in het ziekenhuis. Nu kom ik buiten het ziekenhuis ook heel veel dingen tegen die er op wijzen dat je echt te veel met het medische wereldje te maken hebt. Herken jij je hier in?

1. Wanneer je contact opneemt voor het starten van je eerste poliklinische revalidatie traject in een revalidatiecentrum waar je al jaren op allerlei manieren contact mee hebt en ze je door de telefoon herkennen aan alleen je naam.

‘Goh jouw naam komt mij zo bekend voor, jij komt hier al heel lang he?’

2. Als je een afspraak wil maken op de officiële manier maar de secretaresse weet wie je bent en zelf de arts wel even op gaat zoeken om het persoonlijk voor je te regelen.

3. Wanneer je op gehaald wordt uit de wachtkamer en er gezegd wordt ‘Hoi Lian, kom je mee?’ In plaats van ‘mevrouw Mijnheer’ de rest van de wachtkamer weet dan ook meteen dat je vaste klant bent.

4. Je ligt in het ziekenhuis en de voedingsassistent komt er aan en blijft in de deuropening staan ‘Ben je hier nou ALWEER?’

5. Als je je aan het omkleden bent in de kleedkamer van het zwembad en iemand tegen je zegt ‘Ik wil het toch even zeggen, volgens mij ken ik jou!’ Je vraagt jezelf af waarvan zij jou dan kent want die persoon komt je helemaal niet bekend voor. ‘Van de afdeling … bij arts … en arts ….’

6. Waneer de zaal arts / hoofd verpleegkundige aan het eind van je opname jouw kamer binnen komt en je haar de hele opname niet gezien hebt ‘Zie ik je toch nog even zelf voordat je (weer) naar huis gaat! Wat zie je er goed uit!’

7. Als je bij de arts op spreekuur bent en jullie elkaar niet meer met u aanspreken en het hebben over je schoenen en andere dagelijkse dingen en je de co assistent met een verbaasde blik het gesprek ziet volgen.

8. Je ligt net een paar uur in het ziekenhuis en de verpleegkundige en therapeut komen een voor een binnen lopen. Gewoon omdat ze zien dat je er alweer ligt.

9. Waneer je je kinderfysiotherapeut op zoekt van 8 jaar geleden en zelfs de secretaresse nog precies weet wie je bent en dan ook nog even verteld dat je ‘geen klein meisje meer bent maar zooooo volwassen!’

10. Wanneer je zelf weet in welke arm je het beste geprikt kan worden. Midden in de nacht een prik in de slagader om zuurstof te meten: ‘Doe maar de rechterarm hoor! Dat ging de vorige keer ook goed toen u dat deed!’

11. Wanneer je een rolstoelpassing krijgt en degene die het doet gewoon tegen je kan zeggen dat je ‘even normaal moet gaan zitten’ omdat je elkaar zo goed kent.

12. Wanneer je bij de huisartsen praktijk binnen komt om naar de apotheek te gaan en de huisarts je binnen ziet komen en toch even vertwijfeld blijft staan omdat hij denkt dat er iets aan de hand is.

13. Wanneer je zo beroerd bent dat je zelf al vraagt om een maaghevel. Zelfs wanneer je weet hoeveel pijn zo’n tuinslang in je neus / keel / maag doet.

14. Als je contrastvloeistof eerst (jaren geleden) niet naar binnen kon krijgen maar het nu kan drinken alsof het water is ‘proost!’

15.  Wanneer je infuuspaal piept en je denkt dat je dit zelf ook wel even kunt ‘fixen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *