Aftellen! De laatste loodjes

De afgelopen twee maanden ben ik druk bezig geweest met het opnieuw revalideren. Tot nu toe gaat dit eigenlijk hartstikke goed! Er is zelfs al gesproken over een einddatum.

In de vorige blog schreef ik al over de therapie├źn die weer opgestart waren. De fysiotherapie heb ik nog twee keer per week en dit gaat goed! Het lopen oefenen we nog steeds en dit blijft eigenlijk stabiel.

Ik kan wel een stukje lopen met de rollator maar op een gegeven moment is mijn evenwicht te slecht en kan ik mijn benen niet meer goed neerzetten, als ik dan langer door ga dan krijg ik pijn in mijn benen en in mijn rug. Of hier ooit verbetering in gaat komen weten we niet. We denken eigenlijk dat de situatie blijft zoals het nu is qua lopen, het opstaan en lopen aan de rollator gaat wel makkelijker door alle fitness die ik de afgelopen maanden heb gedaan.

Met mijn buik gaat het nog steeds goed. Ik heb af en toe nog wel last van wat pijn en mijn buik is ook nog wat opgezet, dit heeft allemaal tijd nodig en het hoort bij de operatie. Dat het zo goed zou gaan had ik niet durven denken.

Hoe gaat het revalideren? Het zwemmen doe ik nu ook twee keer per week en dit gaat (in tegenstelling tot het begin) veel beter! Ik zwem nu 22 baantjes en dat is precies het niveau waarmee ik de operatie van afgelopen februari in ging. Dus dat is geweldig. In de sportzaal doe ik nog iedere week verschillende dingen zoals rolstoel badminton en rolstoelbasketbal. Vooral het rolstoel badminton is iets dat ik heel erg leuk vind om te doen. Binnenkort heb ik een gesprek met de sportconsulente om te bespreken wat ik kan gaan doen na mijn revalidatie.

Na mijn revalidatie? Ja het gaat zo goed met het revalideren dat er is gesproken over een einddatum en wel op 11 augustus aanstaande! Dan ga ik over op fysiotherapie thuis en wordt er bekeken hoe ik naast mijn dagelijkse bezigheden mijn conditie zo goed mogelijk kan gaan houden.

Ook ben ik weer begonnen met werken op kantoor voor een paar uur per week (nu nog in combinatie met de revalidatie dagen) en dit gaat tot nu toe goed. Het is de bedoeling om dit verder uit te bouwen naar mijn eigen uren zodra ik op 11 augustus klaar ben in het revalidatiecentrum. Dat zijn de dingen waar ik heel veel energie van krijg! Dat ik dit weer vol kan houden betekend dat de (soms loodzware) revalidatie absoluut niet voor niets is geweest.

Nog zes weken het revalideren in Zwolle doorzetten en dan eindelijk verder uitbouwen richting de toekomst! Ik voel mij hier gelukkig goed genoeg voor en ik krijg steeds meer energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *